«Tottori! Sommeren vi var alene» kåret til beste europeiske barnefilm

Tottori! Sommeren vi var alene vant fagjuryens spesialpris for «Beste europeiske barnefilm» under Schlingel Internationales Filmfestival i Chemnitz, Tyskland.
Schlingel er en av de viktigste internasjonale filmfestivalene for barn og unge med et stort publikum. Festivalen startet i 1996, og har funnet sted årlig i Chemnitz helt siden i uken før det saksiske høstferien. Festivalen gir en oversikt over de nyeste internasjonale prosuksjoner innen barne- og ungdomsfilmer.
Filmen også plukket ut til hovedprogrammene på prestisjeunge Mill Valley Film Festival i California. Filmen. Filmen, av Arild Østim Ommundsen og Silje Salomonsen, hadde sin internasjonale premiere på verdens fremste barnefilmfestival Cinekid i Nederland.
Utover dette har filmen fått bekreftet deltakelse på 10 andre internasjonale filmfestivaler. Filmen er også allerede solgt til Belgia, Nederland, Luxembourg, Sverige og Sør-Korea.