Netflix skal erobre den arabiske verden

Netflix satser nå  på Midtøstens Hollywood for å produsere nye serier. Nå kommer Paranormal er basert på den populære serien med bøker av den egyptiske romanforfatteren Ahmed Khaled Tawfik.

Netflix slipper nå sin første egyptiske tv-serie, Paranormal på torsdag, og markerer et viktig skritt i streamingtjenestens Midtøsten-strategi.

Serien er basert på den egyptiske romanforfatter Ahmed Khaled Tawfiks bøker om en lege hvis livslange vitenskapelige overbevisning plutselig blir satt i tvil. Hans kritikerroste romaner på arabisk har solgt mer enn 15 millioner eksemplarer.

“Planen vår er: invester i arabiske skapere, i arabisk produksjon, i arabisk innhold. Vi har kunngjort fire prosjekter, pluss Paranormal, ”sa Ahmed Sharkawi, direktør for arabiske og afrikanske originalserier på Netflix til Aljazeera.

Paranormal sentre rundt Refaat Ismail, en kynisk lege hvis overbevisning om den naturlige verden blir satt på prøve når han begynner å oppleve paranormal aktivitet.

Hollywood i Midt-Østen

Egypt ble historisk kalt «Hollywood i Midt-Østen» og produserer de fleste arabiske filmene og TV-seriene, som så blir sett på i hele regionen.

“Vi er på en global plattform … så dette er en mulighet som er forskjellig fra alle andre muligheter vi har jobbet med. Vi kan nå ha fans fra andre regioner, andre land, som snakker andre språk, ”sa Ahmed Amin, som har hovedrollen i serien.

Netflix har sagt at de forventer å være ferdig med å skyte mer enn 150 produksjoner innen utgangen av året, og at de vil gi ut flere originalproduksjoner i hvert kvartal 2021 sammenlignet med 2020.