Maria Sødahls film Håp er valgt ut som Norges Oscarkandidat i kategorien beste internasjonale film.

Etter grundige vurderinger av Oscar-akademiets nye korona-tilpassede regelverk for kategorien Beste internasjonale film i forhold til premieredato, språk og nasjonalitet, hadde den norske Oscarkomiteen en liste på 33 langfilmer til vurdering.

I forrige uke ble listen redusert til en kortliste på tre langfilmer som aktuelle norske Oscar-kandidater. Disco i regi av Jorunn Myklebust Syversen, Håp i regi av Maria Sødahl og Selvportrett i regi av Margreth Olin, Katja Høgset og Espen Wallin.

På gårsdagens møte i den norske Oscar-komiteen presenterte de tre filmenes produsenter og regissører sine planer for en eventuell Oscar-kampanje.
Etter en nøye vurdering av de tre filmene og tilhørende kampanjer ble Håp utpekt som Norges Oscar-kandidat til kategorien Beste internasjonale film.

Lykkelig regissør

«For en uke! Først European Film Awards nominasjoner for beste regi og kvinnelige skuespiller – og så norsk Oscar-kandidat i kategorien Beste internasjonale film. Jeg er overstadig lykkelig og stolt på vegne av mine fantastiske skuespillere Andrea Bræin Hovig og Stellan Skarsgård. Vi skal gjøre vårt beste for å sette Norge på kartet i både Europa og USA», sier regissør Maria Sødahl.

«Første gang jeg leste manus, tenkte jeg; denne kan vinner Oscar», fortalte produsent Thomas Robsahm. «Nå er vi et skritt nærmere, og det føles fantastisk!»

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen