De er alle nominert til Amanda: Håp-Maria Sødahl Andrea Bræin Hovig Stellan Skarsgård (Foto: Motlys/Agnete Brun

«Håp» er Norges Oscar-håp

Maria Sødahls film Håp er valgt ut som Norges Oscarkandidat i kategorien beste internasjonale film.

Etter grundige vurderinger av Oscar-akademiets nye korona-tilpassede regelverk for kategorien Beste internasjonale film i forhold til premieredato, språk og nasjonalitet, hadde den norske Oscarkomiteen en liste på 33 langfilmer til vurdering.

I forrige uke ble listen redusert til en kortliste på tre langfilmer som aktuelle norske Oscar-kandidater. Disco i regi av Jorunn Myklebust Syversen, Håp i regi av Maria Sødahl og Selvportrett i regi av Margreth Olin, Katja Høgset og Espen Wallin.

På gårsdagens møte i den norske Oscar-komiteen presenterte de tre filmenes produsenter og regissører sine planer for en eventuell Oscar-kampanje.
Etter en nøye vurdering av de tre filmene og tilhørende kampanjer ble Håp utpekt som Norges Oscar-kandidat til kategorien Beste internasjonale film.

Lykkelig regissør

«For en uke! Først European Film Awards nominasjoner for beste regi og kvinnelige skuespiller – og så norsk Oscar-kandidat i kategorien Beste internasjonale film. Jeg er overstadig lykkelig og stolt på vegne av mine fantastiske skuespillere Andrea Bræin Hovig og Stellan Skarsgård. Vi skal gjøre vårt beste for å sette Norge på kartet i både Europa og USA», sier regissør Maria Sødahl.

«Første gang jeg leste manus, tenkte jeg; denne kan vinner Oscar», fortalte produsent Thomas Robsahm. «Nå er vi et skritt nærmere, og det føles fantastisk!»