Her er Joe Bidens favorittfilm

Ildvognene er Joe Bidens favorittfilm. Amerikas 46. president  sier om filmen som inspirerte ham at «den viser ekte heltemot.»

Det historiske sportsdramaet Ildvognene (Chariots of Fire, 1981) følger to britiske sprinterløpere som trener for å delta i OL i 1924. Den ene stiller opp for Gud og den andre for å bli berømt. Moral og integritet, rivalisering og patriotisme er noen av temaene som ble behandlet i den fire ganger Oscar-vinneren.

Biden avslørte sin favorittfilm i et intervju med CBS i 2008 da han var visepreisdentkandidat for Obama.
Han sier at filmen viser ham bildet av en sann helt: «Det er temaet der noen setter prinsippene sine foran personlig ære og berømmelse. For meg er det sann heltemot, når noen gjør noe sånt,» sier den nye presidenten i USA.

«Jeg tror favorittscenen min er når han tar sin beslutning og vurderer frem og tilbake – skal jeg gjøre det? Hvordan gjør jeg det? Han ønsket så desperat å løpe, men skjønte at han ikke kunne.»

Hugh Hudsons Ildvognene vant 4 priser på Oscar-utdelingen i 1982, inkludert for beste film. En stor overraskelse da mange trodde at Warren Beattys tolv ganger Oscar-nominerte Reds ville være den store vinneren. Blant skuespillerne finner vi blant annet Ian Charleson, Ben Cross og Ian Holm.