Actionfilmen ryker ut av kinesikse kinoer «på grunn av en støtende repkikk». Paul WS Andersons nye actioneventyr Monster Hunter hadde premiere på kinesiske kinoer i helgen, for så raskt å bli tatt av igjen.

Årsaen er at publikum begynte å klage på en replik som oppleves som støtende og rasistisk, skriver Variety.

Scenen det er snakk om er en kort dialog mellom en hvit og en asiatisk skuespiller (sistnevnte er rapperen MC Jin):

– What?
– Look at my knees!
– What kind of knees are these?
– Chi-nese!

Den asiatiske karakterens ordspill har ikke gått hjem hos det kinesiske publikummet, og vil nå bli klippet bort fra den lokale versjonen av filmen. Spørsmålet er om det hjelper, ettersom flere medier rapporterer at filmen vil bli stoppet helt på grunn av misnøyen som sprer seg.

Hashtaggen «Monster Hunter fornærmer Kina» har blitt brukt mye i Kinas sosiale medier i løpet av helgen. Kinesiske brukere har til og med begynt å bombardere «Monster Hunter World» på Steam, spillet som filmen Monster Hunter er løselig basert på.

Deadline skriver at den kinesiske medprodusenten og distributøren Tencent jobber for å løse situasjonen sammen med myndighetene.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen