«Monster Hunter» stoppes i Kina etter at publikum føler seg krenket

Actionfilmen ryker ut av kinesikse kinoer «på grunn av en støtende repkikk». Paul WS Andersons nye actioneventyr Monster Hunter hadde premiere på kinesiske kinoer i helgen, for så raskt å bli tatt av igjen.

Årsaen er at publikum begynte å klage på en replik som oppleves som støtende og rasistisk, skriver Variety.

Scenen det er snakk om er en kort dialog mellom en hvit og en asiatisk skuespiller (sistnevnte er rapperen MC Jin):

– What?
– Look at my knees!
– What kind of knees are these?
– Chi-nese!

Den asiatiske karakterens ordspill har ikke gått hjem hos det kinesiske publikummet, og vil nå bli klippet bort fra den lokale versjonen av filmen. Spørsmålet er om det hjelper, ettersom flere medier rapporterer at filmen vil bli stoppet helt på grunn av misnøyen som sprer seg.

Hashtaggen «Monster Hunter fornærmer Kina» har blitt brukt mye i Kinas sosiale medier i løpet av helgen. Kinesiske brukere har til og med begynt å bombardere «Monster Hunter World» på Steam, spillet som filmen Monster Hunter er løselig basert på.

Deadline skriver at den kinesiske medprodusenten og distributøren Tencent jobber for å løse situasjonen sammen med myndighetene.