Anime-fenomenet Demon Slayer the Movie: Mugen Train står for den største kinopremieren i USA av en ikke-engelskspråklig film – noensinne.

Det japanske anime-fenomenet Demon Slayer the Movie: Mugen Train fortsetter å sette rekorder. Filmen er allerede den største kinosuksessen noensinne i Japan, og sprenger nå også alle rekorder i USA.

Denne helgen traff Demon Slayer amerikanske kinoer og hentet inn 21 millioner dollar. Det er den største premierehelgen noensinne for en ikke-engelskspråklig film … og beviset på at undertekster ikke trenger å være til hinder for hardcore-fans – heller ikke i USA.

– Med hver milepæl som filmen oppnår, vet vi at alt er takket være fansen som har støttet serien og filmskapernes utrettelige arbeid. Det er en ære å bli mottatt så godt over hele verden, kommenterer Atsuhiro Iwakami, administrerende direktør i Aniplex.

Demon Slayer begynte som en mangaserie, og ble en TV-serie i 2019. Handlingen følger Tanjiro som trener som demonjeger for å kunne returnere søsteren tilbake til den menneskelige verden etter at hun ble forvandlet til en demon. Demon Slayer the Movie: Mugen Train legger grunnlaget for TV-seriens andre sesong, som sendes i 2021, skriver IGN.

Filmen har ennå ikke fått noen norsk premieredato.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen