Her er vinnerne under Den norske filmfestivalen 2021

Under festivalen ble det i kveld delt ut seks priser: Andreasprisen, Den norske kritikerprisen, Publikumsprisen, Gledessprederen, Best Project Award og The Next Nordic Generation Award.

Andreasprisen: «The Man Who Sold His Skin»

Andreasprisen, er en årlig økumenisk filmpris som deles ut i samarbeid mellom Den norske filmfestivalen, Film & Kino og avisen Vårt Land. Juryen har bestått av Kristin Aalen, Rune Steensnæs Engedal, Hanne Jacobsen og juryleder Alf Kjetil Walgermo. Prisen består av en litografi av Eli Hovdenak, og deles i år ut til den tunisiske filmen .

Kritikerprisen: «Swan Song»

Kritikerprisen deles ut av en jury bestående av medlemmer av Norsk filmkritikerlag. Juryen har i år bestått av Aleksander Huser, Ida Cathrine Holme Nielsen og Alf Kjetil Walgermo. Prisen består av et tresnitt av Annette Kierulf, og deles ut til den amerikanske filmen «Swan Song».

Publikumsprisen: «Nattebarn»

Publikumsprisen deles ut av Den norske filmfestivalen. Juryen er oppnevnt av festivalen, og består av Daniel Nes, Tina Børtung, Ragnhild Seven Håland, Mona Elin Aarø og Elin Brekke. Prisen består av en litografi av Ivar Rudi, og deles ut til den norske dokumentarfilmen «Nattebarn».

Gledessprederen: «CODA»

Gledessprederen er ment for den filmen som begeistrer og sprer mest glede. Prisen gis av festivalen og en jury oppnevnt av Norske Kinosjefers Forbund. Juryen består av kinosjef for Lillehammer Kino, Clarissa Bergh, film, markedsdirektør i Aurora Kino Ida Kathrine Balto, og kinosjef på Fosnavåg Kino Bjørn Holum. Prisen består av et trykk av Camilla Thuy, og deles ut til den amerikanske filmen «CODA».

Best Project Award: «Acts of love»

Prisen går til det beste prosjektet i det nordiske samproduksjonsmarkedet. Vinneren er bestemt av stemmer fra publikum på banen, og får deltakelse på produsentnettverket i Cannes. Prisen deles ut til den danske filmen «Acts of love».

Next Nordic Generation Award: «Mad From the Sun»

Prisen gis til den beste avgangsfilmen fra de nordiske filmskolene. Juryen har bestått av tidligere programdirektør for Den norske filmfestivalen, Håkon Skogrand, produsent Khalid Maimouni og musiker og filmskaper Elle Márjá Eira. Prisen er på 10 000 kroner og gis i år til produksjonsteamet fra Aalto ELO Film School og den finske filmen «Mad From the Sun».