Trailer: Chris Pine i spionfilmen «All The Old Knives»

Nå kommer All The Old Knives på Prime Video – en klassisk spionfilm  med handlingen lagt til Wien.

Den første traileren er nå sluppet. Filmen er basert på 2015-romanen til Olen Steinhauer med samme navn. Han har også skrevet manuset.  Internasjonalt slippes den både på kino og strømming. I Norge kommer den på Prime Video 8. april.

En av grunnene til å ha store forventininger er at den danske filmskaperen Janus Metz står for regien. Han regisserte den strålende biografiske filmen Borg vs. McEnroe fra 2017. Men rollebesetningen er også fantastisk, med Chris Pine og en spesielt lysende Thandiwe Newton i  hovedrollene – i tillegg kan vi glede oss til  Jonathan Pryce, Laurence Fishburne og Michelle Williams i biroller.

Muldvarp

Pine er CIA-agent Henry Pelham, som har fått i oppdrag å finne en muldvarp på byråets Wien-kontor. Muldvarpen  har lekket informasjon som førte til at mer enn 100 ble drept i en kapringsforsøk. Under oppdraget blir han gjenforent med tidligere kollega/elskerinne Celia Harrison (Newton), og gnistene tennes igjen, slik det skjer i spionbransjen, om vi kan tro filmene. Hun høres si: «Jeg levde drømmen – så skjedde Flight 127.»

Den majestetiske arkitekturen til den østerrikske hovedstaden Wien har vært bakteppe for en rekke spionfilmer – noe den også har vært blant virkelighetens spioner. Blant annet traff Arne Treholt sine sovjetiske kontakter her. Wien var sentral under den kalde krigen i All The Old Knives  blir byen en retro trist kald krig -det perfekte sentraleuropeiske bakteppet til en film med handlingen lagt til moralske gråsoner.