Den første teaseren for det norsk dramaet «Krigsseileren» er nå sluppet. Filmen med et budsjett på over 100 millioner, kroner følger to norske sjømenn hvis handelsskip blir angrepet av tyske ubåter ved utbruddet av andre verdenskrig. 

Filmen handler om Alfred Garnes (Kristoffer Joner), en arbeiderklassesjømann, som nylig har blitt far til et tredje barn, og hans barndomsvenn Sigbjørn Kvalen (Pål Sverre Hagen), kjent som Wally. Mennene jobber på et handelsskip midt i Atlanterhavet når andre verdenskrig bryter ut. De to mennene kjemper for å overleve i en spiral av vold og død, der tyske ubåter når som helst kan angripe fartøyet deres.

I mellomtiden sliter Alfreds kone Cecilia seg gjennom krigen alene i Bergen. Når britiske fly forsøker å bombe den tyske ubåtbunkeren i Bergen, traff de i stedet barneskolen på Laksevåg og sivile hjem på Nøstet, noe som resulterte i hundrevis av sivile dødsfall.
Filmen er regissert av Gunnar Vikene, som tjenestegjorde i flere år som ubåtoffiser.

Filmen kommer på kino 23. september.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen