John Cleese og «Hotell i særklasse» kommer tilbake

I en tid hvor mange gamle TV-klassikere kommer tilbake, fra «Twin Peaks» til «That ’70s Show», er det på tide å besøke Fawlty Towers på nytt.

John Cleese er klar til å ta Basil Fawlty inn i den moderne verden. Han skal ta sin bitre hotellsjef Basil inn i nåtiden. I følge Hollywood Reporter skal den nye serien også utforske forholdet til en datter han aldri har møtt – spilt av hans virkelige datter, Camilla.
Cleese skriver manuset selv, som kan være interessant gitt fjorårets angrep på woke-kulturen:
– Hvis du hele tiden bekymrer deg for å fornærme noen og tenker på det, blir du ikke særlig kreativ. Det har en katastrofal effekt, sier komikeren i et intervju.

Originalserien «Fawlty Towers» ble sendt i to sesonger i 1975 og 1979. I Norge ble den kjent som «Hotell i særklasse» da NRK sendte serien.

Serien handlet om det fiktive hotellet Fawlty Towers i Torquay på den engelske sørkysten. Hotellet eies og drives av den eksentriske Basil Fawlty (John Cleese)  og hans kone Sybil (Prunella Scales). Stuepiken Polly (Connie Booth) og kelneren Manuel (Andrew Sachs) tilhører den faste staben. Faste hotellgjester er den halvsenile major Gowen og de eldre frøknene Miss Tibbs og Miss Gatsby. Manuskriptene ble skrevet av John Cleese og Connie Booth. De var gift da den første serien ble innspilt 1975. Da den andre programserien ble innspilt i 1979, var Cleese og Booth skilt etter 10 års ekteskap.

John Cleese hentet inspirasjon til Fawlty Towers da Monty Python-gjengen bodde på Gleneagles Hotel i Torquay. John og Connie bodde på hotellet etter at opptakene til det første Monty Python-showet var avsluttet. Eieren av hotellet (som i et intervju ble navngitt av Cleese som Donald Sinclair) skal ha vært usedvanlig vanskelig, blant annet ved å kaste en rutetabell på en gjest som spurte om busstider, kaste ut Eric Idles koffert på grunn av en mistanke om at den kunne inneholde en bombe, og kritisere den amerikansk-fødte Terry Gilliam for hans «altfor amerikanske» bordvaner (med gaffelen i feil hånd).