Titina-produsenter nominert til «Producer of the Year»

Produsentene bak fjorårets mest kritikerroste norske film «Titina» er nominert til «Producer of the Year» av den europeiske bransjeforeningen Cartoon.

–  Å bli trukket fram blant europeiske kolleger på denne måten oppleves som en enorm anerkjennelse.

Produsenter Tonje Skar Reiersen og Lise Fearnley i Mikrofilm er sammen med medprodusent i belgiske Vivi Film Viviane Vanfleteren, nominert til «Producer of the Year» på Cartoon Movie. Dette er første gang en norsk majoritetsproduksjon blir nominert.

– Europeisk animasjon er inne i en gullalder med filmer av stor bredde og svært høy kvalitet. Å bli trukket fram blant europeiske kolleger på denne måten oppleves som en enorm anerkjennelse, sier produsentene Lise Fearnley og Tonje Skar Reiersen.

Vinneren kåres under finansieringsforumet Cartoon Movie i Bordeaux 9. mars.

Siden 2001 har selskapet Cartoon delt ut tre årlige priser som kåres under Cartoon Movie: Producer of the Year, Distributor of the Year og Director of the Year. Cartoon er EU-finansiert initiativ for å fremme europeisk animasjonsindustri. Foreningen deler årlig ut priser til de som har utmerket seg særlig innen europeisk animasjonsfilm.

«Titina» er nominert sammen med tre andre filmer: «No Dogs or Italians Allowed»; (Frankrike, Sveits, Portugal, Belgia), «The Amazing Maurice»/ «Magiske Maurice» (Tyskland, UK) og «Unicorn Wars» (Spania, Frankrike).

 Den mest kritikerroste familiefilmen siden Flåklypa i 1975

Ikke siden den originale Flåklypa-filmen ble lansert i 1975 har en norsk familiefilm fått så overveldende anmeldelser som «Titina». Kritikerne kastet sekser på terningen og utropte den til «en filmatisk bragd», «en triumf» og «fremtidig klassiker». At den også er «en underholdende og gøyal historietime» for oss som ikke fulgte like godt med i polarhistorietimen, trekkes frem som et ekstra pluss av både voksne og barn.