Pedro Almodóvar til Cannes med skeiv western

Pedro Almodóvar skeive western «Strange Way of Life» med Pedro Pascal og Ethan Hawke får premiere på filmfestivalen i Cannes i mai.

Pedro Almodóvar ble i sin tid bedt om å regissere Brokeback Mountain, men Ang Lee fikk jobben i stedet.

Historien forteller at Almodóvar ville at hans versjon av filmen skulle være homofil sex fra begynnelsen til slutt. «Forholdet mellom disse to gutta er dyrisk,» sa Almodóvar til IndieWire om det mislykkede samarbeidet. «Det var et fysisk forhold.» Man kan trygt si at det ikke gikk hjem i Hollywood.

Heldigvis har han aldri mistet ambisjonene hans om å lage en queer western: hans egen, med tittelen Strange Way of Life, som kommer til Cannes gjør de siste opptakene nå.

Pedro Pascal og Ethan Hawke har hovedrollene i  «Strange Way of Life». (Foto: Agustín Almodóvar)

Strange Way of Life er laget i samarbeid med Saint Laurents Anthony Vaccarello, som både er produsent på filmen og dens hovedkostymedesigner. Filmen er Almodóvars andre engelskspråklige kortfilm etter 2020’s The Human Voice med Tilda Swinton i hovedrollen. Strange Way of Life har også en stjernespekket rollebesetning, ledet av Pedro Pascal, Ethan Hawke og Elites Manu Rios.

Almodóvar er en yndling i Cannes og de fleste filmene hans har hatt premiere det. Den respekterte filmjournalisten Roger Friedman skriver at den 30 minutter lange filmen åpner festivalen tirsdag 16. mai. Den franske filmjournalisten Christine Masser har delt den samme informasjonen på podcasten sin, On Aura Tout Vu (Vi har sett det hele).

Det er ingen offisielle stillbilder fra filmen ennå, men det er en håndfull bak kulissene-bilder fra settet, takket være produsenten (og regissørens bror) Agustín Almodóvar.