Christopher Nolan advarer om at «Oppenheimer» er en slags skrekkfilm

Regissøren sier at noen seere gikk ut av testvisningene uten å kunne snakke, og følte seg «ødelagt» av den sterke opplevelsen.

I et nytt intervju med WIRED avslører Nolan at publikum gikk ut av de testvisningene og følte seg følelsesmessig «ødelagt», og at det biografiske dramaet faktisk kan være nærmere en skrekkfilm.

Den biografiske thrilleren er basert på «American Prometheus» av Kai Bird og Martin J. Sherwin, om livet til den ikoniske fysikeren Robert J. Oppenheimer under andre verdenskrig, nærmere bestemt det som regnes som hans største prestasjon som på enestående måte endret løpet av menneskets historie – skapelsen av atombomben.

Etisk dilemma

«Oppenheimers historie er alle umulige spørsmål … Umulige etiske dilemmaer, paradoks. Det er ingen enkle svar i historien hans. Det er bare vanskelige spørsmål, og det er det som gjør historien så overbevisende. Jeg tror vi var i stand til å finne mange ting å være optimistiske om i filmen, virkelig, men det er denne typen overordnede større spørsmål som henger over den. Det føltes essensielt at det var spørsmål på slutten som du lar rasle i folks hjerner og få til diskusjon.»

«Noen mennesker forlater filmen helt ødelagte.. De kan ikke snakke. Jeg mener, det er et element av frykt som er der i historien og der i fundamentet. Men kjærligheten til karakterene, kjærligheten til relasjonene, er like sterk som jeg noen gang har gjort.»

Rystet forfatter

Blant dem som ble mest berørt av filmen ironisk nok var Kai Bird selv, medforfatter av American Prometheus. Etter å ha gått ut av kinoen synlig rystet, hadde han dette å si om opplevelsen sin.

«Jeg er for øyeblikket lamslått og kommer meg følelsesmessig etter å ha sett den…jeg tror det kommer til å bli en fantastisk kunstnerisk prestasjon, og jeg har et håp om at det faktisk vil stimulere en nasjonal, ja global samtale om problemene som Oppenheimer var desperat etter å snakke ut om – om hvordan man lever i atomalderen, hvordan man lever med bomben og om McCarthyismen – hva det vil si å være en patriot, og hva er rollen for en vitenskapsmann i et samfunn gjennomsyret av teknologi og vitenskap. , for å snakke ut om offentlige spørsmål.»

Oppenheimer kommer på kino 21. juli.