Maïween kommer til Oslo Pix

Regissøren og hovedrolleinnhaver av årets åpningsfilm i Cannes gjester årets Oslo Pix Filmfestival. Hun er filmskaperen bak og hovedrollen i filmen Jeanne du Barry som fikk stående applaus i Cannes.

Filmen er også et comeback for Johnny Depp som spiller Ludvig XV. Jeanne du Barry er kostymedramaet om kurtisanen Jeanne i Frankrike på 1700-tallet. Jeanne bruker all sin kløkt og skjønnhet til å klatre oppover i det sosiale hierarkiet, og ender til slutt opp i Versailles hos selveste kong Ludvig XV.

–Vi er store fans av Maiwenn, og det at vi fikk sikret norsk kinodistribusjon til åpningsfilmen Jeanne Du Barry, føles helt fantastisk. Den er vakker, frekk, sensuell og en storproduksjon som vil begeistre et bredt publikum. Chanel har laget kostymene, den er spilt inn i Versailles og Johnny Depp er tilbake. Rykende fersk fra verdens mest prestisjefulle filmfestival, og vi er takknemlige for å få jobbe med berikende filmer som vi tror vil nå ut til et stort publikum, sierMarius Skarnes Olsen, daglig leder i distributøren Another World Entertainment.

I Jeanne du Barry spillerMaiwenn  mot Johnny Depp i rollen som Ludvig XV.

Den fransk-algeriske skuespillerinnen og og filmskaperen startet som skuespiller på 1980-tallet, og har spilt i en rekke filmer. Som regissør og manusforfatter startet hun karrieren med Pardonnez-moi i 2006. Hennes tredje spillefilm Polisse – reddende engler (2011) mottok flere priser, og var nominert til en rekke César-priser. Filmen DNA premierte i Cannes i 2020 og hadde norsk kinolansering. Jeanne du Barry (2023) er hennes sjette spillefilm, og var årets åpningsfilm på filmfestivalen i Cannes.