Putin-venn sparket fra den nye sesongen av«The White Lotus»

Miloš Biković sier at han har trukket seg fra rollen i den prisvinnende HBO Max-serien «The White Lotus» etter en «målrettet kampanje fra Ukraina.»

Den serbiskfødte skuespilleren kunngjør på Instagram at han har forlatt rollebesetningen til serien på grunn av påtrykk fra det ukrainske utenriksdepartementet, som krever at han fjernes på grunn av hans nære bånd til Russland.

Biković forklarte sin avgjørelse ved å uttrykke ære over å bli valgt til å være en del av «The White Lotus,» en TV-serie han setter høyt med kolleger han respekterer dypt. Han påpekte imidlertid at hans deltakelse ikke lenger er mulig på grunn av årsaker utenfor kunstens område. På Instagram skrev han at han ikke vil bøye seg for noen fortelling som prøver å kompromittere hans integritet.

Beslutningen om å inkludere Biković i rollebesetningen ble kunngjort i januar, og kort tid etter gikk det ukrainske utenriksdepartementet ut mot HBO og stilte spørsmål ved om det er akseptabelt å jobbe med en person som støtter folkemord og bryter internasjonal lov.

Skuespilleren har deltatt i flere russiske produksjoner og ble tildelt Pushkin-medaljen i 2018 for hans bidrag til russisk kunst og kultur. Tre år senere fikk han russisk statsborgerskap av president Vladimir Putin.