Glen Powell i "Hit Man"

«Hit Man» – vanvittig, fascinerende og underholdende

5
Total vurdering

Med «Hit Man» har Richard Linklater laget en film som går rett til hjertet. Det er en fascinerende og vanvittig fortelling med glimrende skuespillere som appellerer til det store publikum – og bør få det.

PÅ KINO FRA 31. MAI: «Hit Man» har Glen Powell («Top Gun: Maverick») i hovedrollen som Gary Johnson. Han er til vanlig en kjedelig høyskoleprofessor som jobber for New Orleans Police Department ved siden av.

Hit Man | June 7, 2024 (United States) Summary: A professor moonlighting as a hit man of sorts for his city police department, descends into dangerous, dubious territory when he finds himself attracted to a woman who enlists his services.
Countries: United StatesLanguages: English

Filmen er løst basert på faktiske hendelser som Skip Hollandsworth skrev om for Texas Monthly. Den forteller om Gary som blir forvekslet med en faktisk leiemorder under en operasjon. Gary opplever at han liker spenningen som leiemorderidentiteten gir ham.

Snart tar Gary på seg en mengde forkledninger og personligheter mens han omfavner den undercover-livsstilen, og hjelper detektiver med å fange kriminelle som vil ansette en leiemorder for å bli kvitt en ektemann eller fiende.

Glen Powell som Gary Johnson – En kjedelig professor på dagtid og undercoveragent som leiemorder på fritiden (foto: Matt Lankes/Netflix)

Regissør Richard Linklater kaster ofte kjente skuespillere i roller han tror de kan ta på seg med følelsesmessig dybde. Vi har sett dette tidligere med Matthew McConaughey, Jack Black, Julie Delpy og Ethan Hawke, for å nevne noen. De to sistnevnte har samarbeidet med Linklater om manusene til «Before Sunset» og «Before Midnight», hvor Delpy og Hawke hadde hovedrollene. Nå ser det ut til at «Boyhood»-regissøren har funnet sin nyeste muse i Glen Powell, som han har skrevet et provoserende manus med, hvor Powell spiller hovedrollen.

Humor og drama

Medforfatterne Linklater og Powell er veldig klar over hvor latterlig og dumt premisset fremstår, og de tar filmen som delvis er bygget på en sann historie helt ut. «Hit Man› blir imidlertid aldri en full slapstick-komedie eller satire, men balanserer fint mellom drama og komedie. Ved å bygge filmen med neo-noir-elementer, har de skapt en elegant og sofistikert film.

Samspillet mellom Adria Arjona og Glen Powell i «Hit Man» er noe av filmens store styrke.

Garys følelser innhenter ham når han møter den nydelige Madison (Adria Arjona), en kvinne som frykter for livet sitt og ønsker å ansette Gary for å drepe sin antatt voldelige ektemann. Gary faller for Madisons utstråling og sjarm, og går mot instinktene og jobben. Han bestemmer seg for å hjelpe henne i stedet for å få henne i fengsel. Gary må fortsette undercover uten å røpe sitt virkelige jeg for Madison, og skaper en søt, sofistikert og farlig persona som er ulik Gary på alle måter.

Innhentet av løgner

Selvsagt kan ikke handlingen vare evig, spesielt med tanke på at Madison er fast bestemt på å sørge for at mannen hennes blir drept av Garys «ekspertise». Garys løgner innhenter ham i noen svært ugunstige øyeblikk, det samme gjør Madisons. Vi vet at denne historien kanskje ikke ender godt, men det er en reise mot en morsom og severdig slutt.

«Hit Man» er en unik perle i Linklaters filmografi. Det er en blanding av komedie og forførelse som sjelden sees på kino, noe som gjør den til et must-see for enhver filmentusiast.

Kjemien mellom Glen Powell og Adria Arjona er overbevisende og legger til et lag med romantisk spenning til filmen. «Hit Man» er ikke bare en komedie, men en romantisk thriller som holder magien i live. Den er rett og slett en filmperle du bør få med deg.

5
Total vurdering