– Jeg utfører de sexscenene vi har blitt enige om

(BERLIN) Hun ble kjent for kinopublikum som utfordrende fristerinne i François Ozons
Ung & vakker i 2013.

Den franske filmrebellen, som lager en film i året, fant tilbake til Vacth med
Dobbelt begjær, som hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes og lander på norske kinoer denne uken.

 

– Sexscener er stunts

Filmen åpner med en bisarr scene – et nærbilde av en åpen vagina som kryssklippes med et gråtende øye. Og fra da av trer Marine Vacth inn i et mørkt, psykologisk og ekstremt erotisk drama – som involverer eneggede tvillinger, merkelige minner og nakenhet.

– Min første filmerfaring med Ozon var fantastisk. Denne gangen var det enda bedre. Ikke minst fordi vi kjenner hverandre bedre. Han jobber veldig raskt og målbevisst. Jeg får ikke tid til å reflektere over hva jeg gjør, som er perfekt. Jeg liker bevegelse, sier Vacth når vi møtes på et hotellrom i Berlin.

27-åringen påstår at hun ikke har problemer med å kle seg naken og simulere eksplisitt sex foran kamera.

– Jeg ser på sexscener som rene stunts. Jeg vet hva jeg skal gjøre på forhånd, er forberedt. Jeg stoler blindt på Ozon. Han stoler blindt på meg. Det er også få menneskene til stede på settet når vi filmer den typen scener.

– Du synes ikke sexen blir for grafisk?

– Nei. Jeg gjør ingenting jeg ikke har gått med på. Det er ikke noe press. Og i
Dobbelt begjær er sexscenene nødvendige. De finnes ikke spekulative. Faktisk ler vi mye underveis, særlig da jeg skulle spille inn trekanten med tvillingene. Det var mye bisarr teknikk, smiler Vacth.

 

Det er ikke meg privat

Hun peker på at hun nærmest tar på seg et kostyme under opptak. Når kameraet slås av, er hun seg selv igjen. Og kan dra hjem til fireåringen som venter hjemme.

– Jeg spiller en rolle. Det er ikke meg privat som er på lerretet. Jobben er å spille sannheten, selv om jeg vet at det ikke er det. Jeg klarer lett skille, sier Vacth.

Hun ble oppdaget i en H & M-butikk i Paris, 15 år gammel, og har hatt prestisjetunge jobber siden da. Men hun føler ikke veldig sterkt for å være modell, selv om de store kosmetikkfirmaene har stått i kø.

– Jeg ønsket ikke å være modell, men jeg hoppet på muligheten som kom, og er komfortabel med det. Skuespiller heller ikke noe jeg har drømt om. Derfor stresser jeg ikke om det går lang tid mellom rollene. Mange skuespillere er jo modeller og stiller på magasinfotografering hele tiden, sier Vacth.

 

Meetoo kan være farlig

Hun har selvfølgelig merket forandringene i bransjen siden meetoo-kampanjen startet i oktober. Men Vacth mener at nyansene har forsvunnet på veien.

– Meetoo er veldig sensitive greier. Jeg har ingen dårlige erfaringer selv, men jeg føler debatten har blitt svart/hvitt. Det kan være farlig. Det som er bra, er at kvinner som virkelig har følt overgrep på kroppen, nå kan prate om det. Men å sammenligne dette med forførelsesspillet som har vært mellom mann og kvinner i århundrer, blir feil. Det kan lett komme ut av kontroll, sier 27-åringen.