Hjemme alene filmen fra 1990 har blitt en juleklassiker for mange. Nå vil Disney melke suksessen ytterligere og starter en nyinnspilling i februar. Ale er ikke like fornøyde med det valget.

Nå har det dukket opp hvem som skal overta Macaulay Culkins hovedrolle i Disneys nye versjon. Bare ti år gamle Archie Yates har landet sin største rolle i sin korte karriere. Han har allerede blitt et stort navn grunnet rollen i Jojo Rabbit som kommer på norske kinoer 17. januar.

På den annen side får han ifølge The Hollywood Reporter etter sigende et helt annet navn enn Kevin McCallister i den nye filmen.

Ellie Kemper, kjent fra serien Unbreakable Kimmy Schmidt, og Rob Delaney fra komedieserien Catastrophe er også omtalt i andre biroller. I følge BBC begynner opptakene tidlig neste år i Canada.

Tiårige Archie Yates får ros for rollen sin i Jojo Rabbit. Nå får han hovedrollen i nyinnspillingen av «Hjemme alene».

Slutt å lage nyinnspillinger

Flere på Twitter roser castingen av Archie Yates, men lurer samtidig på behovet for en nyinnspilling.

– Jeg synes rollebesetningen til Disneys Hjemme alene -innspilling virker lovende, men jeg synes også at filmen er en tidløs klassiker, og at en remake vil etterlate en dårlig smak i munnen fordi de ser det som et forsøk på å tjene penger på nostalgi, skriver en Twitter-bruker.

Det er imidlertid langt fra alle som skriver rosende ord om den nye rollebesetningen. I stedet kommenterer mange at en nyinnspilling ikke gir mening, fordi du ikke kan gjøre Hjemme alene bedre enn originalen.

– Slutt å lage nyinnspilling. Vær så snill. Alene hjemme var perfekt, du kan ikke bokstavelig talt forbedre det, skriver en bruker.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen