Årets «Film Fra Sør» blir heldigital

I lys av smitteverntiltakene som nå har trådt i kraft i Oslo, kan ikke Film fra Sør-festivalen gå som planlagt. Årets festival blir heldigital.

Heldigital festival
I år feirer Film fra Sør 30 år, og jubileet skulle etter planen markeres med nesten 250 kinovisninger og over 90 filmer. Les hele det ordinære festivalprogrammet her. I lys av smitteverntiltak som nå har trådt i kraft i Oslo, kan festivalen ikke avholdes som planlagt. .

Festivalen er ikke avlyst. Den 30. utgaven av Film fra Sør vil fortsatt bli arrangert i den planlagte festivalperioden 26. november–6. desember, i digital drakt. Programmet blir noe mindre, men vi vil fortsatt tilby et stort filmutvalg som kan strømmes i publikums egen stue.

Slik får du med deg årets festival

Neste uke presenterer Film fra Sør den digitale visningsplattformen og et oppdatert festivalprogram. Den digitale plattformen åpner 26. november, og alle filmene vil være tilgjengelige frem til festivalens siste dag, 6. desember. Et utvalg filmer vil i tillegg ligge ute til 15. desember. Enkelte av årets festivalfilmer har et begrenset antall visninger på den digitale plattformen, så det kan bli utsolgt også på nett. Filmene kan leies enkeltvis, og prisen er 39 kr for eldre filmer og 79 kr for nye filmer. Filmene er tilgjengelig i to døgn fra leietidspunktet.

På nett vil det bli mulig å se rundt 60 av filmene som opprinnelig var planlagt å vises i kinosal, blant annet Det finnes ingen djevel, 76 DaysThe WolvesMoffie, We Are Little Zombies og Sanctorum. Flere av årets gjester vil presentere filmene sine i form av digitale videohilsener og forhåndsinnspilte intervjuer.