SVT skal lage nyinnspilling av «Vi på Saltkråkan»

TV-serien Vi på Saltkråkan ble sendt i 1964 og er skrevet av Astrid Lindgren, som senere gjorde serien til bøker. Nå skal SVT spille inn en ny versjon av serien – og plassere handlingen i Sverige i dag.

Vi på Saltkråkan er en av de store klassike barneseriene og var også en enorm suksess i Norge hvor den har hatt en rekke repriser på NRK.

I følge SVTs programavdeling vil den nye Vi på Saltkråkan være tro mot intensjonene Astrid Lindgren hadde da hun skrev det originale manuset, men plasserer historien i den svenske 2020-årene.

Vi på Saltkråkan er en beskrivelse av barns endeløse lek og en kjærlighetserklæring for skjærgården og sommeren, sier Eva Beckman, programleder i SVT.

Sommeridyll

Det er foreløpig ikke klart når serien har premiere, hvor lang tid det vil være, hvem som skal regissere eller hvilke skuespillere som skal forme de nye skjærgårdsbeboerne.

Astrid Lindgrens originale historie handler om jenta Tjorven som bor på øya Saltkråkan i Stockholms skjærgård sammen med familien og hunden Båtsman. Når det er sommer, kommer familien Melkersson fra Bromma og Tjorven blir kjent med blant annet jenta på samme alder Pelle og storesøster Malin.

Den nye Vi på Saltkråkan skal produseres i samarbeid med Astrid Lindgren Aktiebolag, som eies av Astrid Lindgrens barn og barnebarn.