Anthony Hopkins klar for rollen som Sigmund Freud

Hopkins skal spille hovedrollen i filmen «Freud’s Last Session», som fokuserer på de siste dagene av psykiaterens liv.

Anthony Hopkins fortsetter å holde seg opptatt med nye prosjekter. Hollywood Reporter melder at skuespilleren er klar til å portrettere Sigmund Freud, i en film med tittelen «Freud’s Last Session».

«Freud’s Last Session» er basert på et skuespill av Mark St. Germain, som også skriver manus. Handlingen utspiller seg ved starten av andre verdenskrig, på slutten av Freuds liv – samtidig som den beskrives som å veve sammen både fortid, nåtid og fantasi.

Dramaet handler om en døende Sigmund Freud i eksil. Det skildrer når Freud inviterer forfatteren C.S. Lewis for å diskutere Guds eksistens, men dykker også ned i psykiaterens forhold til datteren Anna.

Martin Rayner som Sigmund Freud og Mark H. Dold som C.S. Lewis i teateroppsetningen av dramaet på Mercury Theatre.

Mark St. Germains manus til  Freud’s Last Session, er basert på boka «The Question of God» av Armand M. Nicholai, Jr. Det handler om to av 1900-tallets største hjerner – en som så at alle religiøse fantasier strømmet ut av skjulte psykologiske behov eller begjær, og den andre en romantisk mann som var fast bestemt på å argumentere intellektuelt for tro.

Filmregien gjøres av Matthew Brown, som står bak «The Man Who Knew Infinity». Innspillingene vil finne sted i London, og starter i slutten av året.

Hopkins for tiden aktuell med dramaet «Armageddon Time», som hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes forleden.