Joachim Trier i gang med stjernespekket innspilling

Denne uken begynte Joachim Trier innspillingen av sin nye film i Oslo. Tidligere har det blitt annonsert at Trier fortsetter sitt tette samarbeid med Renate Reinsve, som spiller en av hovedrollene. Nå er det også klart at hun får selskap av et internasjonalt stjernelag i filmen.

Hovedrollene i det som blir Triers sjette spillefilm, spilles av Stellan Skarsgård, Inga Ibsdotter Lilleaas, og den amerikanske skuespilleren Elle Fanning. Filmen er et humoristisk portrett av en familie i Oslo, der også huset de har bodd i gjennom generasjoner blir en viktig karakter.

«Dette er en nær film om familie som jeg håper folk vil kjenne seg igjen i,» sier Joachim Trier.

Trier er en av Norges mest anerkjente filmskapere gjennom tidene. Med sin forrige film, Verdens verste menneske, tok han steget inn i det internasjonale toppsjiktet. Filmen ble nominert til to Oscar-priser, vant pris for beste skuespiller i Cannes, og ble en stor kommersiell suksess både i Norge og internasjonalt.

Innspillingen av Triers nye film skal pågå til november. Bortsett fra en liten avstikker til Frankrike, utspiller handlingen seg i sin helhet i Oslo.

En Familiegjenforening

I filmen følger vi skuespilleren Nora (Reinsve) og hennes søster Agnes (Lilleaas) når deres eksentriske og karismatiske far, Gustav, plutselig dukker opp i livene deres igjen etter langvarig fravær. Gustav, som tidligere var en kjent filmregissør, tilbyr nå Nora hovedrollen i sin nye film. Men å jobbe med sin far er det siste hun kunne tenke seg.

«Det er et herlig prosjekt, og det skal bli en glede å kaste seg inn i Joachims lekne alvor,» sier Stellan Skarsgård, som spiller faren Gustav.

Elle Fanning spiller en amerikansk filmstjerne som kommer til Oslo i filmen.

Joachim Trier fortsetter også sitt manusforfattersamarbeid med Eskil Vogt i denne nye filmen. De to har samarbeidet på alle Triers spillefilmer og ble Oscar-nominerte for beste manuskript for deres forrige film, Verdens verste menneske.