BBC har sluppet traileren til The War of Worlds – tv-serien som er årets mest etterlengtede fra de britiske øyer.

Nå kan du ta en titt på traileren til den kommende britiske tv-versjonen av  The War of the Worlds – eller Klodenes kamp som H.G. Wells´ bok heter på norsk.

Skapte panikk i USA

Historien handler om invaderende romvesner. Teaterkompaniet til Orson Welles dramatiserte «Klodenes kamp» H.G. Wells roman for radio i 1938 og skremte vannet av millioner mennesker i USA. Episoden ble sendt halloween, den 30. oktober 1938, med regi av Orson Welles, og beskrev en romskipslanding i  Central Park i New York som direktesendt reportasje. Publikum var stort sett dårlig forberedt, og det oppstod derfor kaos og panikkstemning i byen.

For snart 15 år siden kunne vi se Tom Cruise og Dakota Fanning i War of the Worlds spillefilmversjonen av «Klodenes kamp».

 


For øyeblikket jobbes det med både en amerikansk og en britisk TV-serie, basert på den samme boken, der den britiske BBC-produksjonen foregå under den edwardianske æra (1901-1910) – mens amerikaneren vil spille ut historien i samtiden (som 2005-filmen med Tom Cruise). Den 3  episoder lange BBC-serien vil få britisk premiere til jul.

Mennesker mot de utenomjordiske

«Klodenes kamp» er ingen ny historie. Boken ble skrevet rundt 1895 og 1897 og er en av de første historiene om en konflikt mellom mennesker og utenomjordiske raser. Romanen utspiller seg rundt en navnløs protagonist fra Surrey i England og hans yngre bor fra London når Sør-England blir invadert av Mars-boere. H

«Klodens kamp» har vært enormt populær og innflytelsesrik noe som har skapt et halvt dusin med filmer, radioshow, et musikkalbum, flere tegneserier og TV-show.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen