Historien om «dommedagsmaskinen» Facebook blir serie

The Crowns Claire Foy flytter fra Windsor Castle til Facebooks hovedkvarter for å spille Facebook operasjonssjef Sheryl Sandberg i en ny serie med tittelen Doomsday Machine.

Serien er basert på The New York Times journalister Sheera Frenkel og Cecilia Kangs bestselger «An Ugly Truth: Inside Facebook’s Battle for Domination» – om maktkamper, politisk propaganda og skandaler i selskapet.

The Crown-skuespillerinnen  Claire Foy skal spille hovedrollen som Facebooks operasjonssjef Sheryl Sandberg i en tv-filmatiseringen av Sheera Frenkel og Cecilia Kangs bestselgende bok, «An Ugly Truth: Inside Facebook’s Battle for Domination.»

Serien, kalt Doomsday Machine, vil «løfte sløret av forholdet mellom Mark Zuckerberg og Sandberg og hindringene Facebook har møtt på sin nådeløse jakt etter vekst», ifølge Variety. Journalister har blitt brakt ombord for å gi råd om manuset for å sikre plottets nøyaktighet.

Claire Foy flytter fra Windsor Castle til Facebooks hovedkvarter for å spille Facebook operasjonssjef Sheryl Sandberg.

Falske nyheter

Dramaet begynner i 2016 med det amerikanske presidentvalget og fremveksten av falske nyheter, inkludert den siste avsløringen av et program som heter XCHECK, som fritok høyprofilerte brukere, inkludert Donald Trump, fra alle Facebooks regler og forskrifter. Ifølge Wall Street Journal s undersøkelse tillot det for eksempel den brasilianske fotballspilleren Neymar å legge ut nakne bilder av en kvinne som hadde anklaget ham for voldtekt.

Nå er det nettopp blitt kunngjort at den prisbelønte skuespilleren Claire Foy, som er mest kjent for å ha spilt den unge dronningen Elizabeth II i Netflix-hiten The Crown, skal ta rollen som Facebooks visedirektør, Sheryl Sandberg.

TV -serien, som er laget av produksjonsselskapene bak hits som Mare of Easttown og Mr. Robot, vil fokusere på forholdet mellom Mark Zuckerberg og Sheryl Sandberg samt utfordringene som Facebook har stått overfor gjennom årene.

Det vil også være flere journalister tilknyttet som konsulenter på prosjektet for å sikre at TV -serien holder seg så nær sannheten som mulig, fortellerVariety.

Nøkkelfigurene i den moderne verden

Å lage en dramaserie om selskapet som har forandret forholdet vårt til Internett siden Mark Zuckerberg i 2006 for alvor slapp sosiale medier på Internett, bør kunne bli en fulltreffer.

Facebook som hører hjemme i verdens teknologihovedstad Silicon Valley i California, er ikke lenger bare et teknologiselskap, men en politisk maktfaktor.