Eddie Redmayne angrer på sin Oscar-nominerte rolle i «The Danish Girl»

«Jeg har laget filmen med de beste intensjoner, men jeg tror det var en feil,» sier sier han til The Times om transrollen som høstet en Oscar-nominasjon.

I filmen spiller Eddie Redmayne den danske kunstneren og transpersonen Einar Wegener / Lili Elbe, som på 1920-tallet var en av de første til å gjennomgå en kjønnsskifte ved kirurgi. Med rollen fulgte både hyllest, men også litt kritikk. I følge skuespilleren ville han ikke tatt rollen i dag:

-Frustrasjonen rundt casting-valg kommer av at så mange mennesker aldri får sjansen. Innspillingene må endres, ellers vil disse debattene bare fortsette, sier siden kritiske røster at transroller bør spilles av transpersoner.

Rollen hans som Lili Elbe ga ham en Oscar-nominasjon. Rett før hadde han vunnet en Oscar for The Theory of Everything. Det ga Redmaynes stjernestatus og var medvirkende til at filmen i det hele tatt ble laget.

Redmaynes motspiller Alicia Vikander har tidligere sagt i intervjuer at selv om Redmayne gjorde «en fantastisk jobb» i rollen, forstår hun kritikken:

– Vi må få til en endring og sørge for at transmenn og transkvinner får en fot inn og får jobb.

The Danish Girl er regissert av Tom Hooper ga Alicia Vikander en Oscar for beste kvinnelige birolle, og filmen fikk ytterligere tre nominasjoner.