Nå begynner innspillingen av oppfølgeren til «Ghostbusters: Afterlife»

Til jul har den fjerde Ghostbusters-filmen premiere med Gil Kenan bak kamera. Nå har innspillingen av den startet.

I 1984 kom den aller første «Ghostbusters» av Ivan Reitman. Men de siste årene har sønnen tatt over. Jason Reitman regisserte «Ghostbusters: Afterlife» som ble utgitt i 2021 og gjorde det bra på kino, selv om vi var midt i en pandemi. I fjor vår ble det kjent at vi får en oppfølger, og nå har innspillingen startet.

Denne gangen har Jason Reitman gitt stafettpinnen videre til manusforfatter Gil Kenan. Reitman har skrevet manus sammen med Kenan, og deltar også som produsent.

Gil Kenan (til høyre) med Jason Reitman, i forbindelse med premieren på «Ghostbusters: Afterlife».

I filmen, som for tiden er under arbeidstittelen «Firehouse», får vi se flere skuespillere fra «Afterlife» igjen. Mckenna Grace (The Handmaid’s Tale) skal igjen spille Phoebe Spengler og Finn Wolfhard (Stranger Things) kommer tilbake som broren Trevor. I tillegg kommer Paul Rudd og Carrie Coon tilbake, samt Ernie Hudson som var med i den aller første Ghostbusters-filmen fra 1984.

Vi vet ennå ikke nøyaktig hva oppfølgeren skal handle om. Men sist gang fikk vi følge Trevor og Phoebe som sammen med sin alenemor flyttet til en liten by. Når de søker etter sannheten om bestefaren, slipper de tilfeldigvis løs en overnaturlig ondskap.

Akkurat nå er oppfølgeren forventet å ha premiere 20. desember 2023.