Darren Aronofsky på location i Parma i Italia, under innspillingen av 'Postcard From Earth' med Big Sky kamera system. Foto: Sphere Entertainment

Aronofskys neste film vil kun vises på en enkelt kino

Regissøren bak «The Whale» jobber for tiden med «Postcard from Earth». En mildt sagt eksklusiv kinoopplevelse.

Darren Aronofskys filmer er ikke akkurat kjent for å tiltrekke seg et bredt mainstream-publikum. Men oftest blir de lagt merke til, ikke sjelden feiret, som med «Requiem for a Dream», «Black Swan» eller nå sist «The Whale».

Hans neste prosjekt blir imidlertid en ambisiøs film laget for en enkelt kino. Jepp, du leste riktig. Filmen heter «Postcard from Earth» og blir for tiden klippet til premiere på den spesialbygde MSG Sphere i Las Vegas – en unik, oppslukende arena og kinoopplevelse som åpner i underholdningsbyen til høsten.

Noen tekniske detaljer fra The Hollywood Reporter: kinoen får en 16K LED-skjerm som blir den største i verden, et like gigantisk lydsystem med 160.000 høyttalere, samt 4D-effekter. Den kan romme opptil 20 000 mennesker. I tillegg til Aronofskys banebrytende nye dokumentar, venter også U2-konserter der denne høsten.

Den Oscar-nominerte fotografen Matty Libatique, en mangeårig samarbeidspartner med Aronofsky, fungerte som fotoansvarlig, og Andrew Shulkind var Sphere-regissør for fotografering med Big Sky-kameraet.

Dette er også den første produksjonen som bruker Big Sky, et skreddersydd kamerasystem utviklet ved Sphere Studios. Kameraet med én linse har en 316 megapiksler, 3-tommers x 3-tommers HDR-bildesensor som Sphere Studios sier kan ta bilder på 18K x 18K opptil 120 bilder per sekund.

– Jeg ser på Sphere som en flott mulighet til å ta folk fra den elleville Vegas-verdenen og la dem oppleve den fantastiske og vakre naturverdenen. «Postcard from Earth» er en sci-fi-reise inn i fremtiden vår mens våre etterkommere reflekterer over vårt felles hjem, kommenterer regissøren.

6. oktober har Aronofskys nye film premiere i Las Vegas.