Kontroversiell Trump-film får amerikansk premiere

Donald Trump har truet med søksmål, men nå er det klart at den svensk-iranske regissøren Ali Abbasis film om ekspresidenten også får kinopremiere i USA.

11. oktober åpner filmen «The Apprentice» på amerikanske kinoer, bekrefter Abbasi overfor SVT Kulturnyheterna. Regissørens håp har hele tiden vært at filmen skulle nå kinopublikummet i god tid før presidentvalget 5. november.

Flere store filmselskaper og strømmetjenester har imidlertid takket nei til å påta seg filmen, til tross for at den fikk stor oppmerksomhet på filmfestivalen i Cannes i mai, melder New York Times.

En av filmens investorer skal også ha forsøkt å selge sin andel av prosjektet før distributøren Briarcliff kjøpte rettighetene. Dette selskapet har tidligere lansert politisk sensitive filmer, som «W», den kontroversielle filmen om USAs tidligere president George W. Bush.

Sebastian Stan som Donald J. Trump og Maria Bakalova som Ivana Trump i «The Apprentice», som vil bli distribuert i USA av Briarcliff Entertainment.

«The Apprentice» handler om den unge Donald Trumps liv i 1970-tallets New York og skildrer blant annet hans tilknytning til den kontroversielle advokaten Roy Cohn. Sebastian Stan spiller rollen som Trump i filmen.

I en sekvens i filmen voldtar Trump sin første kone, Ivana. Etter premieren på filmfestivalen i Cannes i mai truet Trump med å saksøke Abbasi for ærekrenkelse. – Dette søppelet er ren oppspinn og viderefører løgner som lenge har blitt avkreftet, sa Trump-talsmann Steven Cheung i en uttalelse til AFP.